top of page

Wat we doen

Werken in productie

De organisatie maakt kraamcadeau's en biedt aan illustraties te maken voor geboorte-kaartjes.

De kraamcadeau´s bestaat uit een kleine collectie handgemaakte aquarel tekeningen. De cadeau´s kunnen worden gepersonaliseerd.

 

De cadeau´s worden door mensen gemaakt die de stichting ondersteunen met hun talent. Dit zijn veelal mensen die zelf graag willen deelnemen aan het maatschappelijk leven, maar waarbij het niet altijd lukt. Door het maken van kraamcadeau´s kunnen ze van betekenis zijn voor een ander. Dit helpt de artiest bij diens eigen herstel. Bovendien, door het vervaardigen van de cadeau´s kunnen kwetsbare baby´s en moeders geholpen worden aan een eerlijke start in het leven. Dit verkleint kansenongelijkheid en versterkt de moeders en kinderen in hun eigen kracht. Door duurzame investering wordt intergenerationele armoede steeds verder terug gedrongen.

We tekenen en ontwerpen ook geboortekaartjes of andere kaarten. Naast onze algemene kaarten, is het ook mogelijk om een unieke tekening voor een belangrijke gebeurtenis in jouw leven voor je te maken. Wil je hier meer over weten, neem contact op per mail. We stemmen jouw wensen af en maken een ontwerp. De prijs is afhankelijk van de vraag en hoeveelheid kaarten je wenst.

Geboortekaart.jpg
geboortekaart voorkant plat.jpg
Geboortekaart achterkant.jpg
 Toverkonijn  voorbeeld kaart 2.jpg

Kunstuitleen en verkoop unieke werken

Daarnaast beschikt Kans Kunst over unieke werken die veelal in het kader van dagbesteding of herstel zijn gemaakt. Deze werken kun je kopen of lenen. 

Maak je gebruik van de kunstuitleen, dan huur je een schilderij voor een bedrag van 50 euro per jaar. Als het schilderij na een jaar nog niet besproken is aan een ander, kun je de termijn verlengen. De kunstuitleen is een leuke manier om een gevarieerde collectie aan kunst in je huis te hebben.

 

Door de verkoop en uitleen van unieke werken komt er geld beschikbaar voor microkredieten. Telkens wordt er een project gekozen dat op meerdere vlakken bijdraagt aan armoedebestrijding. Het zijn veelal lokale (startende) kleinschalige ondernemers of gezinnen in de armste delen van de wereld, die de ambitie hebben om commerciële activiteiten op te zetten in hun omgeving. Hiermee creëren ze niet alleen een bestaanszekerheid voor zichzelf, maar helpen ze ook de omgeving aan een stabieler bestaan. Bovendien inspireren ze anderen om ook te gaan ondernemen of hun situatie te verbeteren.

 

 

Uiteindelijk zijn deze activiteiten de bewegingen die je nodig hebt om armoede over generaties heen te doorbreken. Het geleende geld wordt in kleine bedragen weer terug betaald. Op deze wijze krijgt de lener zelfvertrouwen in zijn eigen kunnen en kan daarna het geld weer uitgeleend worden voor het volgend project. Zo kun je met een eenmalige aankoop een continue stroming van ontwikkeling realiseren. De koper van een kunstwerk krijgt bij een besteding van 50 euro of hoger eenmalig informatie over wie gesteund wordt dankzij de aankoop. Desgewenst kun je vooraf aangeven wat voor type project je wilt steunen.

bottom of page