top of page
Monsieur le Papillion_edited.jpg

Kans Kunst

Kunst die voor iedereen kansen creëert

Meer informatie
Home: Welkom
Logo 1 stichting transparant wit (4).png
Logo 1 stichting met kleur (6).jpg

Over Kans Kunst

Kans kunst is een jonge organisatie die wordt gedreven door één enkel doel; een bijdrage leveren in het maken van een betere wereld voor iedereen. Het uitgangspunt is dat iedereen een mogelijkheid heeft om iets te betekenen voor de ander, wat je achtergrond ook is. Door je eigen talent in te zetten, creëer je iets positiefs voor jezelf én voor de wereld om je heen.

Outsider art

 

 Kans Kunst verkoopt en verhuurt daarom artistieke werken ( schilderijen, tekeningen, foto's, keramiek, houtwerken, mozaïek etc) in de categorie Art Brut of Outsider Art. Dit is kunst die gevoeld wordt, die van binnen uit komt. De kunstenaar maakt dit werk vaak in het kader van diens eigen visie of herstel. Het betreft kunstenaars waarbij maatschappelijke deelname niet altijd vanzelfsprekend is.

Bovendien nemen ook mensen deel die graag door middel van hun kunst of talent iets voor de ander willen betekenen, hetzij voor andere kunstenaars die deelnemen in de stichting of in het kader van armoedebestrijding.

Hoe kunst tot meer kansengelijkheid leidt

De stichting werkt samen met zorgorganisaties en particulieren.

Een deel van de opbrengst gaat terug naar de deelnemende organisaties om nieuwe activiteiten te kunnen organiseren voor hun cliënten. Het ander deel gaat naar mensen in de wereld die leven in armoede. Dit doen we door in te zetten op duurzame projecten zoals microkredieten. Door mensen in armoede te helpen hun doelen te realiseren, zorgen we voor meer kansengelijkheid op de wereld. Immers, de ontvangers van het microkrediet helpen op hun beurt weer mensen in hun omgeving aan meer werk, eten of opleidingskansen. Hiermee creëert Kans Kunst samen met de partners een duurzaam netwerk van inclusie, waarbij armoede in welke vorm dan ook, actief wordt verminderd.

 

De kunstenaars werken vrijwillig en vrijblijvend in dit collectief. Als het werk verkocht wordt, krijgt de kunstenaar  een vergoeding voor de materiaalkosten. Dit stelt hem of haar in staat om nieuwe werken te generen of deel te nemen aan (creatieve) activiteiten in de buurt. Door de samenwerking op dit platform wordt het mogelijk een Kans Kunst community te starten. Deelnemers kunnen elkaar leren kennen, van elkaar leren en samen een bijeenkomst of activiteit organiseren. Dit creëert ook voor de deelnemers maatschappelijke inclusie en doorbreekt de eenzaamheid.

Kraamcadeau´s

Manieren waarop Kans Kunst helpt

Werken in productie

De organisatie maakt kraamcadeau's en biedt aan illustraties te maken voor geboorte-kaartjes.

De kraamcadeau´s bestaat uit een kleine collectie handgemaakte aquarel tekeningen. De cadeau´s kunnen worden gepersonaliseerd.

 

De cadeau´s worden door mensen gemaakt die de stichting ondersteunen met hun talent. Dit zijn veelal mensen die zelf graag willen deelnemen aan het maatschappelijk leven, maar waarbij het niet altijd lukt. Door het maken van kraamcadeau´s kunnen ze van betekenis zijn voor een ander. Dit helpt de artiest bij diens eigen herstel. Bovendien, door het vervaardigen van de cadeau´s kunnen kwetsbare baby´s en moeders geholpen worden aan een eerlijke start in het leven. Dit verkleint kansenongelijkheid en versterkt de moeders en kinderen in hun eigen kracht. Door duurzame investering wordt intergenerationele armoede steeds verder terug gedrongen.

Wil je graag een unieke afbeelding voor een geboortekaart, neem contact op per mail. We stemmen jouw wensen af en maken een ontwerp. De prijs is afhankelijk van de vraag.

Kunstuitleen en verkoop unieke werken

Daarnaast beschikt Kans Kunst over unieke werken die veelal in het kader van dagbesteding zijn gemaakt. Deze werken kun je kopen of lenen. 

Maak je gebruik van de kunstuitleen, dan bouw je een krediet op. Met dit krediet kun je vanaf 6 maanden ervoor kiezen om een werk te kopen. Je kan het werk ook blijven lenen of ruilen. De minimale termijn voor de uitleen is 6 maanden. Via de uitleen kun je genieten van wisselende werken terwijl je zorg draagt voor een vaste financiële ondersteuning.

 

Door de verkoop en uitleen van unieke werken komt er geld beschikbaar voor microkredieten. Telkens wordt er een project gekozen dat op meerdere vlakken bijdraagt aan armoedebestrijding. Het zijn veelal lokale (startende) kleinschalige ondernemers of gezinnen in de armste delen van de wereld, die de ambitie hebben om commerciële activiteiten op te zetten in hun omgeving. Hiermee creëren ze niet alleen een bestaanszekerheid voor zichzelf, maar helpen ze ook de omgeving aan een stabieler bestaan. Bovendien inspireren ze anderen om ook te gaan ondernemen of hun situatie te verbeteren.

 

 

Uiteindelijk zijn deze activiteiten de bewegingen die je nodig hebt om armoede over generaties heen te doorbreken. Het geleende geld wordt in kleine bedragen weer terug betaald. Op deze wijze krijgt de lener zelfvertrouwen in zijn eigen kunnen en kan daarna het geld weer uitgeleend worden voor het volgend project. Zo kun je met een eenmalige aankoop duurzame ontwikkeling realiseren. De koper van een schilderij krijgt bij een besteding van 50 euro of hoger eenmalig informatie over wie gesteund wordt dankzij de aankoop. Desgewenst kun je vooraf aangeven wat voor type project je wilt steunen.

De galerie

In de galerie vind je de unieke werken die beschikbaar zijn voor de kunstuitleen of verkoop. Bij ieder werk staat een kleine toelichting over de artiest en het werk. De werken kunnen worden opgehaald op de aangegeven locatie. In overleg kan het werk eventueel worden verstuurd of bezorgd. Bestellen van de werken kan via email kanskunst@gmail.com of het contactformulier.

Zwevende bloemen

"Vriendelijkheid is de taal die de doven kunnen horen en de blinden kunnen zien."

Mark Twain

Neem contact op met Kans Kunst

Tel.: +31 630496434

Logo 1 stichting transparant wit (4).png

Steun ons

Jouw steentje bijdragen

Jouw steun is belangrijk voor ons werk bij Kans Kunst. Er zijn veel manieren om een steentje bij te dragen aan onze projecten en elk klein beetje dat je doet, helpt ons om onze missie te vervullen. Ontdek hoe je kunt meedoen en maak van de gelegenheid gebruik om iets goeds te doen voor anderen.

Rain Landscape
het doneren van geld
Huizen bouwen

Stel je kunstwerken of talent beschikbaar

Een impact maken

 Wij geloven dat meedoen de beste manier is om onze initiatief succesvol te laten zijn. Meedoen kan als particulier en als organisatie.

 

Hoe dan?

Stel je kunst beschikbaar voor het goede doel of help met het maken van cadeaus. Iedereen kan het! Het is daarom ook geschikt als invulling voor de dagbesteding.

Organisaties kunnen daarnaast ook meehelpen door als verkooppunt te dienen voor de kunstwerken van hun cliënten en particulieren in de omgeving.

Koop of leen kunst, of doe een gift

Laat je steun zien

Wil je meedoen, maar weet je niet waar je moet beginnen?  Koop de kunst van de deelnemers. Heb je onvoldoende geld, wil je op een leuke manier de stichting permanent steunen of weet je (nog) niet welk werk je het mooiste vindt, probeer dan eens de kunstuitleen.

Uiteraard, ook  eenmalige of maandelijkse donaties zijn van harte welkom. Het geld wordt ingezet ten behoeve van armoedebestrijding en inclusie. Daarnaast helpt een bijdrage ook om het Kans Kunst initiatief te versterken zodat meer mensen mee kunnen doen en de positieve impact voor de mensen die de steun het hardst nodig hebben, groter wordt.

 

 Geld kun je overmaken op rekeningnummer, tnv.....

Werk met ons samen

Help ons groeien

Als zorg- of creatieve organisatie kun je ons helpen door je dagbestedingsplekken beschikbaar te stellen en mee te helpen in de coördinatie & uitvoer van de verkoop en kunstuitleen.

Ook zoeken we vrijwilligers en steun voor het werk 'achter de schermen'. Denk bijvoorbeeld aan kunstbezorging, de ontwikkeling van cadeaus en illustraties, deelname aan kunstmarkten, fondsenwerving, distributie, (online) marketing en versterken van de kennis & expertise.

 

Als 

commerciële organisatie kun je in het kader van je eigen bedrijfsdoelstellingen bijdragen door kennis & expertise, middelen of tijdelijk de inzet van medewerkers beschikbaar te stellen 

We willen je voorzien van de juiste informatie over ondersteuning die je kunt bieden, dus aarzel niet om contact op te nemen met al je vragen.

Nieuws

Reinier corona horses I- nieuwsitem.jpg

Reinier: 'Laat mijn talent nuttig zijn voor een ander'

21 september 2021

Door corona stond de wereld ineens stil. Alles wat men kende verdween. Zo ook de dagbesteding. Ervoor in de plaats kwam de ontdekking van het innerlijke. Om de dagen te slijten en de gevoelens die corona met zich mee bracht te verwerken, heeft Reinier thuis zijn kwast over het doek laten gaat. Met de corona horses als mooi resultaat. 

 

Reinier wil graag zijn talent van nut laten zijn voor een ander. Hij heeft daarom gekozen om als eerste kunstenaar dit schilderij te doneren aan Stichting Kans Kunst. Hierdoor kan hij iemand laten genieten van zijn mooie werk. Bovendien zorgt hij met deze donatie dat iemand een stap dichter bij komt om zijn of haar droom te verwezenlijken via een microkrediet.

Het werk is  vanaf 9 oktober te koop of te leen. Wil je graag genieten van Reinier's prachtige schilderij, neem dan snel contact op met onze stichting.

micky.jpg

Micky poseert voor een goed doel

7 augustus 2021

Micky is geschilderd door Marion van Cruchten. De opbrengst van het schilderij is naar Kiva gegaan. Hiermee zijn Lucena uit de Filipijnen en Mary uit Kenia gesteund. Deze dames voorzien mensen uit de buurt van eten met de lening. De opbrengst die ze uit de verkoop van hun eten halen, zetten ze in om de kinderen te laten studeren.

Gesprek

Het voordeel van microkredieten

17-8-2021

Een microkrediet wordt beschikbaar gesteld voor mensen die geen toegang hebben tot de bank. Dit komt omdat hun huis geen adres heeft of omdat ze niet vermogend genoeg zijn.  De toegang tot kapitaal zorgt er echter voor dat voornamelijk vrouwen uit arme landen zelf kunnen gaan ondernemen. Dit helpt hun in hun empowerment en zelfstandigheid. Bovendien dragen ze door hun ondernemerszin bij aan bestaanszekerheid voor de omgeving. Zo zorgen ze dat er eten of water wordt verkocht of werkgelegenheid wordt gecreëerd. Meer bestaanszekerheid leidt tot meer rust voor de afnemers, waardoor ze ruimte krijgen om hun energie te stoppen in werk of onderwijs. Een microkrediet wordt bovendien terug betaald. Dit geld wordt doorgegeven aan de volgende lener. Hierdoor heb je met een eenmalige investering de kans om meer mensen te helpen.

Willem.jpg

Willem helpt ons naar een betere wereld

14 augustus 2021

Willem de kat is getekend door Yvonne Kentjens. De tekening is verkocht aan zijn baasje. Met de opbrengst is er via Kiva geïnvesteerd in een microkrediet voor Epiphany in Rwanda. Met dit geld breidt Epiphany haar eenmanszaak uit, stelt ze gas beschikbaar voor de vluchtelingen en creëert ze werkgelegenheid. Hiermee helpt Epiphany mee aan een betere wereld.